Bericht van de voorzitter

​Het bestuur had u graag een volledig programma voor het seizoen 2020-2021 aangeboden zodat u volop zou kunnen gaan genieten van het gebruikelijke culturele aanbod en excursies.
Helaas, de coronacrisis maakt dit onmogelijk; er zijn te veel onzekerheden in de programmering van de diverse podia en de mogelijkheden van vervoer.
Het bestuur heeft derhalve moeten besluiten het programma te splitsen in twee delen; thans vindt u op de website het programma voor de periode september 2020 tot begin januari 2021.
Een programma dicht bij huis; alle evenementen vinden plaats in Wassenaar. De nadruk ligt op een aantal lezingen en cursussen. Gelukkig was Theater Warenar bereid om ons opties te verlenen voor een tweetal voorstellingen. Jammer genoeg kan het Nut u andere theaters thans niet aanbieden.

Ook ons aanbod van evenementen in de periode van september 2020 tot januari 2021 blijft onder voorbehoud. Het bestuur hanteert als uitgangspunt uw veiligheid. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Alle programma onderdelen vinden plaats op een locatie waar de afstand van 1,5 meter in acht kan worden genomen.
Als gevolg hiervan vinden evenementen op diverse, verschillende locaties plaats. Let u dus goed op waar een evenement plaatsvindt.

In het aanbod vindt u de vertrouwde cursussen Kunstgeschiedenis en Literatuur als venster op de tijd. Nieuw en zeer actueel in deze coronatijd is een lezingencyclus over China door Inge Jansen, een Chinadeskundige bij uitstek. Eveneens nieuw is een lezingencyclus Muziek door Karin Vogelaar.

Het bestuur introduceert voor deze periode een drietal bijeenkomsten onder het motto ‘’Bij het NUT op de thee’’. Dit zijn bijeenkomsten met een lezing of muziek, gevolgd door een samenzijn.
Op woensdag 16 september 2020 kunnen wij elkaar na een lange en onzekere tijd voor het eerst weer ontmoeten. Ter gelegenheid van dit speciale moment biedt het bestuur onze leden aan om de interessante lezing van molenaar en schrijver Carl Doeke Eisma gratis bij te wonen. Daarbij krijgt u een kopje koffie of thee en een drankje aangeboden.

De Evenementencommissie gaat in de komende maanden het programma samenstellen voor de tweede helft van het seizoen 2020-2021.
U kunt alvast een datum noteren: de Algemene Ledenvergadering zal plaatsvinden op woensdag 27 januari 2021. Hopelijk kunnen wij u in het programma in 2021 ook weer evenementen buiten Wassenaar en vervoer naar theaters aanbieden.


Blijf allen gezond en graag tot ziens! Elly Binnendijk, voorzitter