Bericht van de voorzitter

​Voor u ligt het Programmaboek voor het seizoen 2019-2020.

Het bestuur kijkt met tevredenheid terug op het afgelopen seizoen, waarin het 100-jarig Jubileum van Nut Wassenaar is gevierd. Het bestuur heeft de aanwezigheid van een groot aantal leden bij de Jubileumviering in de Warenar en bij de Jubileumevenementen als zeer positief ervaren.

Het bestuur is vereerd als blijk van waardering van de gemeente de Burgemeester Staab Penning te hebben ontvangen.

Het is ieder jaar weer een uitdaging voor bestuur en Evenementencommissie om voor u een gevarieerd programma samen te stellen. Vanzelfsprekend is er een keuze uit het aanbod van theater- en muziekvoorstellingen in diverse genres. U kunt wederom de Kasteelconcerten in Wassenaar gaan bijwonen maar ook de concerten van Oratoriumkoor Wassenaar Vocaliter en het Van Wassenaer Orkest, die u als serie van vier uitvoeringen kunt boeken.

Naast de gebruikelijke cursussen van Lisette van der Krogt, Bob Hakkeling en Constance Scholten is er een cursus in samenwerking met de Historische Vereniging ‘Oud Wassenaer’ georganiseerd met als onderwerp Architectuur in Wassenaar in de 20e eeuw.

Nieuw in het programma zijn lezingen door Anneke Huitink en Winnifred Planjer.

Peter ten Arve zal met u wandelen rond het Burchtplein en Peggie Breitbarth zal u tijdens vier Museummiddagen begeleiden. Lisette van der Krogt heeft twee excursies naar Alkmaar en Laren op het programma, voorafgegaan door een lezing en lunch in de Messiaskerk.

In maart 2020 zal een bezoek aan een privé kunstcollectie georganiseerd worden.

Op de Algemene Ledenvergadering zal Anneke Huitink de voorstelling In het Spoor van de Beesten presenteren, waarbij ook uw (klein)kinderen van harte welkom zijn.

U ziet, er is keuze genoeg en voor elk wat wils.

Namens het bestuur,
Elly Binnendijk
voorzitter