Nr. 211105, Excursie: Museummiddag Haarlem

Met: Peggie Breitbarth, kunsthistorica

Datum: vrijdag 05 november 2021

Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

Plaats: Teylers Museum, Spaarne 16, Haarlem

​Het Teylers Museum in Haarlem, het oudste museum van Nederland, schenkt aandacht aan onze gevederde vrienden. De tekenkunst werd al vroeg ingezet voor de wetenschap: hoe ziet zo’n vogel er eigenlijk precies uit, wat onderscheidt de een van de ander.
Absolute top op dit gebied is het vogelboek van John James Audubon (1785-1851). Hij maakte een album met 435 handgekleurde vogelprenten: The Birds of America. Niet alleen de hoeveelheid verzameld materiaal en de kwaliteit van het werk trekken de aandacht, het is vooral de levendigheid van de vogels die het oog treft.
Museumdirecteur Marinus van Marum tekende in 1833 in op dit megalomane kunstwerk. Twaalf jaar later kwam het naar Haarlem waar het een topstuk in de collectie zou worden. Door de aard van het materiaal (papier en waterverf) kan het echter maar sporadisch getoond worden. Op de tentoonstelling ‘Vogelpracht’ worden de mooiste van deze elegante en virtuoze vogelportretten getoond in gezelschap van andere prenten uit de zeventiende en achttiende eeuw.

Let op: De boekingsdatum voor dit evenement is helaas verstreken. U kunt niet meer boeken.

Overige informatie

Kosten

€ 30,00 p.p. leden
€ 32,50 p.p. introducés

Inclusief

vervoer

Boeking

tot 04 oktober 2021