Nr. 220607, Excursie: Vaartocht over de Vecht/Kasteel De Haar, Haarzuilens

Datum: dinsdag 07 juni 2022

Plaats: Kasteel De Haar, Haarzuilens

​Een luxe touringcar haalt u ’s morgens op bij een van de vier opstapplaatsen in Wassenaar. Wij vertrekken richting Maarssen, waar een rondvaartboot ligt te wachten voor een 3,5 uur durende tocht over de Vecht. Bij aankomst op de boot geniet u eerst van een kop koffie/thee met appelgebak. Daarna varen wij over de romantische rivier de Vecht langs de pittoreske dorpen, prachtige kastelen, romantische theekoepels en unieke buitenplaatsen. Een prachtig stukje Nederland!
Na een heerlijke lunch brengt de touringcar u naar het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, Kasteel de Haar in Haarzuilens.
Het werd hét levenswerk van baron Van Zuylen van Nijevelt: de herbouw van het vervallen familiedomein: De Haar. En dankzij het fortuin van zijn echtgenote Hélène de Rothschild en de ideeën van de grote architect Pierre Cuypers lukte dat wonderwel. Het echtpaar verzamelde tevens een indrukwekkende collectie bijzondere kunstobjecten.
Onder begeleiding van een gids krijgt u inzicht in het flamboyante leven van de familie Van Zuylen in de 20ste eeuw.
Rondom het kasteel liggen het park en de tuinen. Het park is ruim 55 hectare groot. Lanen en slingerende routes doorkruisen het park en de diverse stijltuinen.
Om 16.15 uur vertrekt de bus die u weer comfortabel terugbrengt naar Wassenaar.

N.B. Het kasteel is niet toegankelijk voor rolstoelen en voor degenen die slecht ter been zijn. Rollators kunnen niet mee in het kasteel. 

Let op: De boekingsdatum voor dit evenement is helaas verstreken. U kunt niet meer boeken.

Overige informatie

Kosten

€ 62,50 p.p. leden
€ 65,00 p.p. introducés

Boeking

tot 23 mei 2022

Vertrektijden bus

Rozenplein: 08.45 uur
Van Oldenbarneveltweg: 08.55 uur
Poortlaan 38/Burcht I/II: 09.00 uur
Stoeplaan 9/11/inrit Stoephout: 09.10 uur