Nr. 200224, Lifestyles en Kunst

Datum: maandag 24 februari 2020

Docent: Constance Scholten, kunsthistorica

Start: maandag 24 februari, 23 maart 2020

Tijd: 2 x van 14.15 tot 16.00 uur

Plaats: Verkade Clarkzaal, Bibliotheek Wassenaar

​In de boekhandels kunt u er bijna niet omheen: een plank vol boeken over buitenlandse lifestyles. In aantrekkelijk geïllustreerde uitgaven wordt in kort bestek een beeld geschetst van een manier van leven in verschillende gebieden, binnen Europa, maar ook daar buiten. De boeken richten zich vooral op de voordelen die bekendheid met dergelijke leefwijzen op ons dagelijks leven zou kunnen hebben. 

In deze cursus proberen wij een andere kant van het verschijnsel te bekijken. Uitgaande van drie van deze begrippen, zien wij eerst wat de verschillende levenswijzen precies behelzen. Daarna onderzoeken wij hun plaats in de samenleving en de kunst van de betreffende landen in heden en verleden. Tenslotte proberen wij sporen van de opvattingen te vinden bij kunstenaars uit andere landen. 

Het begrip kunst wordt hierbij heel ruim opgevat. Niet alleen de beeldende kunst komt aan de orde, ook mode, design, (interieur-)architectuur en allerlei vormen van kunstnijverheid worden bij de zoektocht betrokken.

In de eerste bijeenkomst komen de Scandinavische levenswijzen Hygge (Denemarken) en Lagom (Zweden) aan de orde, terwijl de tweede cursusmiddag in zijn geheel zal worden gewijd aan het ruime Japanse begrip Wabi Sabi.

Nr. 200224, Lifestyles en Kunst

Let op: De boekingsdatum voor dit evenement is helaas verstreken. U kunt niet meer boeken.

Overige informatie

Kosten

€ 20,00 p.p. leden
€ 22,50 p.p. introducés

Boeking

tot 09 februari 2020