Nr. 191124, Serie van vier concerten Wassenaar Vocaliter en Van Wassenaer Orkest

Met: Oratoriumkoor Wassenaar Vocaliter, Van Wassenaer Orkest

Datum: zondag 24 november 2019

Start: zondag 24 november, 8 december 2019, 19 april 2020, nog nader aan te kondigen datum in april/mei 2020

Plaats: diverse locaties

​In het kader van 100 jaar Nut Wassenaar heeft u diverse optredens van het Oratoriumkoor Wassenaar Vocaliter en het Van Wassenaer Orkest kunnen meemaken, onder meer tijdens de Jubileumviering in de Warenar. Zowel Wassenaar Vocaliter als het Van Wassenaer Orkest hebben ieder seizoen een najaars- en een voorjaarsconcert. U kunt als lid van het Nut de serie van vier concerten boeken. U bent hiermede verzekerd van prachtige uitvoeringen door befaamde Wassenaarse verenigingen tegen gereduceerde prijs en met een gereserveerde plaats.

1e concert: zondag 24 november 2019, Amerikaanse School Wassenaar,
aanvangstijdstip nader aan te kondigen
Van Wassenaer Orkest en Harmonie-orkest Excelsior
Het concert bestaat uit drie gedeelten: een optreden van Excelsior, de Dolly Suite van Gabriël Fauré door het Van Wassenaer Orkest en een gezamenlijk concert, bestaande uit een aantal werken speciaal gearrangeerd voor harmonie- en klassiek orkest.

2e concert: zondag 8 december 2019, Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7, Den Haag, 15.15 uur
Oratoriumkoor Wassenaar Vocaliter en Symfonieorkest Intermezzo
Voor de pauze worden door het orkest uitgevoerd de Tovenaarsleerling (Paul Dukas) en Christmas Eve (Rimsky Korsakov). Na de pauze vertolken koor en orkest de Missa di Gloria (Giacomo Puccini). Dit meerdelige werk is een complete Mis, gecomponeerd voor koor en orkest met tenor- en baritonsolisten.

3e concert: zondag 19 april 2020, Messiaskerk Wassenaar, 15.00 uur
Van Wassenaer Orkest/ Merel Vercammen, viool
Op 17 december 1770 werd de grote componist Ludwig van Beethoven geboren. Ter ere van zijn 250e geboortejaar worden diverse werken van Van Beethoven gespeeld o.a. zijn bekende vioolconcert met als soliste de veelbelovende jonge Nederlandse violiste Merel Vercammen.

4e concert: april/mei 2020: Nader aan te kondigen datum, locatie en aanvangstijdstip
Oratoriumkoor Vocaliter en Harmonie-orkest Excelsior
Vocaliter en Excelsior voeren met The Armed Man een wereldhit uit. Het werk met de ondertitel Een mis voor de vrede, ging in 2000 in première in de Londense Royal Albert Hall ter gelegenheid van de eeuwwisseling. De componist Karl Jenkins baseerde het werk op een Frans soldatenlied uit de 15e eeuw. De mis bestaat uit 13 delen, afgewisseld met gebeden en teksten uit de hele wereld. Deze teksten gaan over oorlog en geweld, de gevolgen hiervan en de hoop op duurzame vrede. Het werk werd opgedragen aan de slachtoffers van de oorlog in Kosovo.

Let op: De boekingsdatum voor dit evenement is helaas verstreken. U kunt niet meer boeken.

Overige informatie

Kosten

€ 71,00 p.p. leden
€ 75,00 p.p. introducés

Vervoer

Vervoer naar Lutherse kerk op zondag 8 december 2019
€ 16,50 p.p.
vanaf 14.00 uur gereed staan

Boeking

tot 23 oktober 2019