Nr. 211103, Lezing: Beeldende Kunst

Met: Lux Buurman, kunstschilder

Datum: woensdag 03 november 2021

Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

Plaats: Bibliotheek, Langstraat 40, Wassenaar

​Lux Buurman is bekend als kunstschilder om haar bijzonder grote vakkennis, die zij in haar schilderijen met een verbazend gemak inzet. Haar onderwerpen vindt zij overwegend dicht bij huis. In eigentijdse stillevens zoekt zij vaak de combinatie van wat groeit en wat door mensenhanden gemaakt is.
Naast haar werk als schilder geeft zij les en publiceert zij artikelen over schilderkunst in verschillende vakbladen. In 2017 verscheen van haar hand het ‘Schilderboek, geheime recepten van de oude meesters onthuld en beschreven’ waarover prof. dr. Ernst van de Wetering zegt: ‘Dit bijzonder leerzame boek biedt een verbazend breed en diepgaand inzicht in de schilderkunst in al zijn aspecten.’
Niet alleen voor de beroeps- of amateurschilder is inzicht in de manier waarop de oude meesters te werk gingen interessant. Ook de liefhebber wordt door kennis over compositie, kleur, perspectief, licht, handschrift en materialen op een verrassende manier een ontdekkingsreis aangeboden door ongekend schilderachtig landschap.

Nr. 211103, Lezing: Beeldende Kunst

Boeken

Kosten


Nr. 211103, Lezing: Beeldende Kunst€ 20,00 p.p. (Introducés)

Uw gegevens
  •   
  •   

Aantal deelnemersMachtigingVelden met een * zijn verplicht

Overige informatie

Kosten

€ 17,50 p.p. leden
€ 20,00 p.p. introducés

Boeking

tot 19 oktober 2021