Nr. 210209, Lezingencyclus: Schildertechnieken

Met: Anja Jager, (portret)schilder en schrijver

Datum: dinsdag 09 februari 2021

Start: dinsdag 09 februari, 30 maart 2021

Tijd: 2 x van 14.00 uur tot 16.00 uur

Plaats: Verkade Clarkzaal, Bibliotheek Wassenaar, Langstraat 40, Wassenaar

​Dinsdag 09 februari 2021
Schildertechniek
In haar lezing vertelt Anja Jager over haar werk, de boeken die zij maakte, haar inspiratiebronnen en haar wens de ‘lagen achter de werkelijkheid’ te verkennen en verbeelden.
Anja Jager studeerde in 2003 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in de bijzondere schildertechniek eitempera. Een techniek waarin de kunstenaar zelf de verf maakt van pure pigmentpoeders en … een eierdooier!
Anja bekwaamde zich na de academie zodanig in deze techniek, dat zij twee keer is uitgenodigd voor het TV-programma ‘Sterren op het doek’. In 2010 won zij met haar portret van Marc Marie Huijbrechts en in 2015 werd zij tweede tijdens de ‘Grande Finale’ met haar portret van Hanneke Groenteman. Tegenwoordig werkt zij vooral met olieverf.
Kom kennismaken met haar fantasiewereld, kennis én bijzondere schildertechniek!


Dinsdag 30 maart 2021
‘Van photoshop tot kunst’
Photoshop is een term waarvan de meeste mensen wel eens hebben gehoord. Dat heeft toch iets met computers en foto’s te maken? Daarmee kun je foto’s toch mooier maken? Maar dat je met het programma veel meer kunt laat Anja Jager zien in haar photoshopcollages.
Tijdens de voorjaarslockdown maakte Anja elke week een ‘Liefs in tijden van corona’-nieuwsbrief, die zij via de mail verspreidde. Elke nieuwsbrief bestond uit een kort verhaaltje of gedicht met een bijpassende afbeelding. Veel van deze afbeeldingen waren photoshopcollages. Anja kreeg hierover regelmatig vragen en besloot naar aanleiding hiervan het verhaal van de collages én de nieuwsbrieven te vertellen. In deze lezing neemt zij u mee naar haar eigen wereld, waarin zowel de grenspalen van Prins Frederik, als een schaapje uit Delft een geheel nieuwe context krijgen en niets helemaal is wat het lijkt …….
 
Nr. 210209, Lezingencyclus: Schildertechnieken

Let op: De boekingsdatum voor dit evenement is helaas verstreken. U kunt niet meer boeken.

Overige informatie

Kosten

€ 25,00 p.p. leden
€ 27,50 p.p. introducés

Boeking

tot 25 januari 2021