Nr. 200421, Lezing: Chocolade van geneesmiddel tot genotmiddel

Met: Winnifred Planjer

Datum: dinsdag 21 april 2020

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur

Plaats: Filmzaal Bibliotheek, Wassenaar

​Winnifred Planjer heeft 25 jaar ervaring met presentaties en rondleidingen en was woordvoerder van het Culinair Museum. Zij geeft verschillende uiteenlopende lezingen op culinair gebied. Tijdens deze voordracht vertelt zij alles over chocolade. 

De Azteken in Midden-Amerika brouwden al eeuwen geleden een drankje van geroosterde en gemalen cacaobonen, de chocolatl.

De Spaanse veroveraars moesten dit tot hun afschuw opdrinken maar namen de bonen wel mee naar Europa, waar het bittere spul werd vermengd met vanille, suiker en honing. In de 18e eeuw was het de favoriete drank van rijke mensen.

De lezing aan de hand van veel lichtbeelden is een verhaal over chocolade, als medicijn, pure verwennerij, als dieet en antidepressivum. Aansluitend zal een chocoladeproeverij plaatsvinden.

N.B. De lezing zal doorgang vinden bij deelname van minimaal 20 deelnemers

Boeken

Kosten


Nr. 200421, Lezing: Chocolade van geneesmiddel tot genotmiddel



€ 25,00 p.p. (Introducés)

Uw gegevens
  •   
  •   









Aantal deelnemers



Machtiging



Velden met een * zijn verplicht

Overige informatie

Kosten

€ 22,50 p.p. leden
€ 25,00 p.p. introducés

Boeking

tot 06 april 2020