Nr. 190412, Jubileumuitvoering: Oratoriumkoor Wassenaar Vocaliter

Datum: vrijdag 12 april 2019

Tijd: 20.15 uur

Plaats: Dorpskerk, Wassenaar

​Wassenaar Vocaliter en Excelsior voeren met The Armed Man een wereldhit uit. Het werk met de ondertitel Een mis voor de vrede, ging in 2000 in première in de Londense Royal Albert Hall ter gelegenheid van de eeuwwisseling. De componist Karl Jenkins, ooit toetsenist en saxofonist van de popformatie Soft Machine, baseerde het werk op een Frans soldatenlied uit de 15e eeuw. De mis bestaat uit dertien delen, afgewisseld met teksten en gebeden uit de hele wereld. Deze teksten gaan over oorlog en geweld, de gevolgen hiervan en de hoop op duurzame vrede. Het werk werd opgedragen aan de slachtoffers van de oorlog in Kosovo.

Indrukwekkend is al direct het begin, wanneer een stampvoetend koor met begeleiding van trommels zijn intrede doet. Daarna wordt het L’homme armé gezongen, gevolgd door het Kyrie uit de katholieke mis met later het Sanctus en Agnus Dei. Bijbelteksten, gedichten over de Vietnamese oorlog en het bombardement op Hiroshima, een Islamitisch gebed en teksten uit het hindoeïsme.

Een climax wordt bereikt wanneer in het slotdeel het L’homme armé klinkt met daarop volgend een koraal gebaseerd op het Bijbelboek Openbaring 21.

Let op: De boekingsdatum voor dit evenement is helaas verstreken. U kunt niet meer boeken.

Overige informatie

Inclusief

CADEAU voor leden van het Nut

Boeking

tot 11 maart 2019